BAĞLARIMIZ

2015 yılında 400 m. rakımda, özel bir jeolojik yapıya sahip arazide kurulan ve hayallerin gerçeğe dönüştüğü Ayda Winery & Vineyards, emeğin, lezzetin, uyumun ve dostluğun buluşma noktası oldu. Dostlarla el birliğiyle kurulan işletmede beyazlarda Sauvignon Blanc, Narince, kırmızı üzümlerde ise Cabernet Sauvignon, Foça Karası, Petit Verdot, Merlot ve Syrah üzümleri yetişmektedir. İşletme içerisinde bağı gezmek, burada üretilen şarapları tatmak ve yapımı ile ilgi bilgi almak, ayrıca güzel bir manzara eşliğinde restoran kısmındaki şarap uyumlu hazırlanan menülerin tadına bakmak mümkün.

TOPRAK YAPISI

İzmir Seferihisar Gödence köyünün yakınlarında konumlanan Ayda Bağları, oldukça eğimli bir arazide yer almasının yanı sıra etrafı yüksek dağlarla çevrili bir vadinin ortasında bulunur. Bağlar kuzey güney doğrultusunda teraslar üzerinde sıra araları 1,5m ve fidan araları 1m olacak şekilde dikilmiştir. Toprak yapısı pH değeri ortalama 6 civarında asidik bir yapıda olup tekstürü ise kumlu, killi ve taşlı yapıdan oluşmaktadır. Kum taşı olarak da bilinen bu yapı içerisinde mineralleri bulundururken yapısı dolayısıyla suyu tutma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla bu toprak yapısı, köklerin onlarca metre derine gitmesine ve köklerin derinlerde yeterli besine ulaşabilmesine oldukça elverişlidir.

ÜRETİM

Ayda Şarapçılık’ta üretim 2016 yılında başlamıştır. İşletmede “ Vinification Intégrale” yöntemi ile üretim yapılmaktadır. Bu gün Dünya’da da pek az şatonun üst segment ürünlerine uyguladığı bu yöntem eski dünya tarzı şarap üretimi için güzel sonuçlar veren bir yöntemdir. Tüm şarapların alkolik fermantasyon, maserasyon ve malo-laktik fermantasyon evreleri meşe fıçılarda gerçekleşmektedir. Üretilen tüm şaraplar Vegan sertifikalı olup, herhangi bir hayvansal ürün içermemektedir.